Keresés ebben a blogban

2013. december 24., kedd

Ezt hozta...

...a december, a Mikulás és úgy általában az élet :)

Szóval az elmúlt három hét elég sűrűre sikeredett és még most következik a karácsony. Remélem, nem felejtek ki semmit sem.

Még 2 év


Mielőtt visszajöttünk volna Fidzsiről értesítést kaptam az immigrációs hivataltól, hogy elfogadták a vízum kérelmemet, vagyis további két évig tartózkodhatok hivatalosan az országban, de pörögjünk vissza az elejére, mert igen hosszú volt az út idáig.

Februárban, mikor kijöttem, szeptemberig szóló diákvízumom volt. Miután elkezdtem dolgozni, a főnököm többször is megemlítette, hogy szívesen megszponzorálna. Gyakorlatilag augusztus közepére hoztam meg döntést, hogy szeretnék még maradni (igazából, mivel minden megtakarításomat feléltem eddigre, így nagyon nem is volt más lehetőségem, bár sosem éreztem, hogy ez egy kényszerpálya lenne). Le kellett tennem egy IELTS nyelvvizsgát, amiből az 5-ös szint a kötelező. Négy részből áll: olvasás, fogalmazás, hallásutáni szövegértés és beszéd. Bár ezt a nyelvvizsgát otthon, ha jól tudom, akkor nem fogadják el, mert csak az angol nagykövetségen lehet belőle vizsgázni, viszont pont ezért, az összes angol nyelvű országban ezt ismerik csak el. Ezután következett egy orvosi vizsgálat, majd a formanyomtatványok kitöltése és elküldése az ügynöknek. Szeptember 5-én került feltöltésre a kérelmem és elvileg 4-6 hét lett volna az elbírálási határidő.

Végül is ezt tartották, mert három hét alatt megvolt a döntés a visszaigazolástól számítva. Sajnos a visszaigazolás és a feltöltés között közben eltelt nyolc hét. Itt, ugyanis ha egy bíráló visszaigazol egy ügyet, akkor azzal csak ő foglalkozik, és ha ő közben elmegy szabadságra, akkor nem veszi át más. 

Mivel közben lejárt a diák vízumom és még nem kaptam meg az újat, ezért egy úgy nevezett áthidaló vízumra kerültem. Ez tulajdonságaiban ugyanaz, mint a lejáró vízum.

Miért jobb ez a szponzorvízum, mint a diák? Mert így végre korlátozás nélkül dolgozhatok, nem kell iskolába járnom, valamint az egészségügyi biztosításomat a cég fizeti.

A következő két évben még valószínűleg még itt leszek, de nem jelenteném ki teljesen biztosan. Fidzsi és a világ többi része nagyon vonzó lett ;)

Változások


Mostanában kezdem érezni, hogy eddig kényeztetett a sorsom. Nehéz megfogalmazni. A stabil munkahely ellenére rengeteg változás és bizonytalanság van az életemben.

Akiket eddig megismertem, azok közül többnek lejár vagy már le is járt a vízuma, ezért tovább állt vagy éppen ezen morfondírozik.

A házban, ahol lakunk és hamarosan megüresednek helyek, és ha nem találunk bérlőket, akkor nekünk is el kell gondolkodni a tovább lépésen. Bár ez nem tűnik most olyan vészesnek, mert egy hete elkezdődött valami kakadu párzási időszak és gyakorlatilag reggel nyolctól este hétig folyamatosan zajonganak :)

Van, azért jó dolog is. December elején megérkezett a Gazella, hogy négy hetet eltöltsön velünk. Nagyon jó, hogy itt van. Kicsit bepörgi a házat. Ráadásul mindent meg akarunk nekik mutatni, ezért nincs fáradtság és kifogás meló után menni kell vele!

Múlt hét végén leugrottunk Jervis-bay-be, ahol egy turista parkban szálltunk meg. Olyan volt, mint ha egy állatkertben laktunk volna. Mindenhol kenguruk - a zsebitől a kifejlett két méteresig -, kakaduk, kacsák, pelikánok és egyéb halászmadarak. Képek!

Most hétvégén elmentünk egy egynapos túrára a Fingal bay, Anna bay, Hunter valley, Newcastle útvonalon. Természetesen a felhős idő ellenére mind a hárman leégtünk, mert délben elaludtunk a parton. Az okosak, mint én, természetesen mind a két oldalon :D Képek!
Lassan el is kezdem ledobni!


Bár nagyon jól szórakozunk, sajnos pár nap múlva haza kell utaznia, ami miatt kicsit szomorkás vagyok :(

Az első Karácsony


Ez az első Karácsonyom külföldön. Kicsit fura is, hogy rövidnadrágban és pólóban rohangálunk és, hogy azon tanakodunk vajon kimenjünk-e a partra napozni és úszni egy kicsit :)
Majd meglátjuk! Ma minden estre megünnepeljük Ádám névnapját, Alberto főz, mi karácsonyi filmeket nézünk és közben sörözgetünk.

Remélem mindenkinek hasonlóan jól fog telni!


Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése