Keresés ebben a blogban

2013. március 5., kedd

Mardi Gras és a Többiek

Mardi Gras, drága sör


Elindultunk a Mardi Gras-ra, de előtte még Timiéknél ünnepeltünk egy kicsit, illetve meghallgattuk Rubent, hogyan kell besamel mártást csinálni, úgy olasz módra :)
Mondták a többiek, hogy nagyon drága az ital a városban, ezért mindenki bevásárolta számára legmegfelelőbbet, kivétel Andiék, akinek volt vagy egy liternyi hazai birs-körte pálinkájuk. Fajin volt! Főleg a mellé ivott rosé hosszúlépéssel.

Timi és Ruben a konyhában

Szóval igy indult az este aztán előkerültek régi slágerek és már énekeltünk is. Végül olyan 23:00 óra körül sikerült elindulnunk. Legalábbis azt hiszem.
Temészetesen már rég lement a felvonulás, ennek ellenére rengeteg ember volt az utcákon, rengeteg rendőr kiséretében. Nos, itt nem a tüntető tömegeket kellett egymástól távol tartani, hanem a magukról keveset tudó  embereket megvédeni saját hülyeségüktől.

      
                               Itt az emberek szeretnek                        Azt tudnám, hogy a srác  

                                mezitláb járni az utcán!                                    mire várt. 

Csöppnyi tanácstalanség után elindultunk a Három Majomba. Sajnos ott kb egy massziv 10m-es sor várakozott, ezért tovább indultunk a Sweeney's-be. Kivülről semmi belül egy pult, játékgépek, 10 ember. 



Már azon morfondiroztam, hogy ma sem fogok bulizni, mikor elindultunk felfelé egy addig számomra láthatatlan lépcsőn! Noháááááát! Igy mentünk 3 szintet mire felértünk a tetőre, ahol rengeteg ember ivott beszélgetett, énekelt! Nagyszerű érzés volt. Egy fél asztalhoz sikerült odakeverednünk. Mikor elkezdtem elhozni a pulttól a pohár söröket (Csapolt Heineken 6$/0,35l), az asztalnál ülő srác viccből megpróbálta elvenni az egyik poharat, temészetesen jó szokás szerint egyből ráförmedtem, hogy ugyan miért akarja az én sörömet? Szerencsére sikerült vele, meg a barátnőjével szóba elegyedni, igy végül egy kedélyes beszélgetés lett a viccből.



Pár szót még a helyről. Kicsit olyan érzésem volt mintha otthon a Corvin tetőn lettem volna és rájöttem, hogy Sydney sokkal többet rejt, mint azt gondoltam és sokkal nyitottabnak kell lennem, ha tényleg meg akarom ismerni :)


Ezután átmentünk újra a Három Majomba, miután a velünk levő spanyolokat, már csak oda engedték be :D
Szóval a Három Majom. Kellemes több szintes bár, aminek a tetején van a diszkó. Alapterületre talán mint a Karma. És ennyi volt a pozitivum, egy csapolt Stella 10$/0,35l, plusz a dj szakma szégyene volt, amit ott művelt az a gyerek. Nulla keverés, ütem, sebesség, és ez Sydney egyik menő helye. Biztos, hogy ide nem a zenéért járnak az emberek.
Az este mérlege: -80$

Honvágy


Ez egy nagyon érdekes kérdés. Először azt hittem, hogy ez egy tipikus magyar jelenség, de ahogy egyre többet és többet beszélek külföldiekkel kiderül, hogy sokukban nagyon erős a honvágyérzése legyen szó spanyolról, olaszról vagy éppen angolról. 
Pedig, abban mindenki egyetért, hogy otthon, Európában, sokkal rosszabb a helyzet mint itt, de az az otthonuk és haza akarnak menni.
Ez a téma még biztosan fel fog jönni többször is. Meglátjuk majd!

Titkos Sydney


Ahogy a Sweeney's kapcsán is irtam, kezdem olyan oldaláról megismerni Sydneyt, ami már több mintha csak egy túrista lennék.
Hasonló élményben volt részem, mikor betévedtünk China Townba vásárolni, vagy mikor legutóbb elmentünk hétfőn ebédelni Timivel. Láttunk egy bisztrót, normális kaja árakkal (egy tányér bolognai 8,5$). Szóval bementünk, majd meglepődve tapasztaltuk, hogy sehol egy asztal csak billiárdozni lehet vagy hátul kaszinózni. Szencsére a pultos lány útba igazitott minket az emelet felé. Fenn megrendeltük az ételt, majd kiültünk a teraszra, ami igazából nem is az volt, de ezt nehéz leirni. Látni kell :D

STB


Hétfőn főztem kukoricát és sajnos az is finom :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése