Keresés ebben a blogban

2013. március 1., péntek

Itt van az ősz, itt van újra...

Mi van??? Sajnos, igen. A világ ezen felén ma hivatalosan is beköszöntött az ősz. Nem hivatalosan, már tegnap ránk nyitotta az ajtót, ugyanis cefetül hideg van (fel kellett vennem egy pulcsit) és esik! Néha kicsit, néha monszun :P


 
Ezen át vezet az út az állomásra :( Kabát az ebnek, nehogy megázzon :)

Ez van. 

A mai első téma: itt sem fenékig tejfel az élet, avagy mi mennyibe kerül!


Felbuzdulva a kenyér árán, úgy gondoltam itt az ideje, hogy egy terjedelmesebb listát tegyek közzé arról mi mennyibe kerül itt. Két nagyon fontos dolog ezzel kapcsolatban. Az első: az itt vásárolt termékek 90-95% belföldről származik. A második: ha belföldi akkor az élelmiszerek 1-4 dollár körül mozognak, mig egy import  áru ára 8-12 dollár. Új-Zéland is importnak számit, ugyanis ma venni akartam sárgabarackot, mikor észleltem, hogy kilónként 10 dollárba kerül (kb. 2.300 Ft), ezért gyorsan visszaraktam őket a helyükre, nehogy még megvetessék velem, mert megérintettem :)

Akkor itt a lista a számomra legfontosabb élelmiszerekről  :) /1 dollár kb. 230 Ft/

- Kenyér, 750g, 4,85$/db
- Vaj, 250g, 2$/db (akciós)
- Görögdinnye, 1$/kg
- Barilla spagetti tészta, 500g, 2$/doboz (akciós)
- Előre csomagolt darált marhahús, 400g, 4,5$/doboz
- Szalámi, sonka, 18-19$/kg (meg kell jegyeznem, hogy errefelé, bár sok magyar él, az élelmiszer iparban ez nem nagyon tapasztalható, ugyanis a magyarnak mondott szalámi csak parikás és csipős volt)
- Fokhagyma, 19$/kg
- Egyszerű buborékos viz (mint otthon a Tesco-s, kicsit jobb az ize), 0,88$/1,5l
- Mozarella sajt (pizzára való), 550g, 6,5$/csomag
- Brokkoli, 4$/kg
- Dupla Snicker csoki, 2$/csomag
- Rosé bor, 750ml, 15$/üveg

A második téma: a közlekedés azon belül is a vonatok


Errefelé a vasút álcázott HÉV, ami valójában metró. Bocs a képzavarért. Szándékos volt :D Szóval, ugyanazon a vonalon közlekedi a HÉV, amin a vonatok is járnak, csak annyi köztük a különbség, hogy a vonatok messzebre mennek. Mire ide, Marrickvillbe, érkezik már a munkába járókat, vagy az olyan turistákat hozza a jármű, mint én. Igy utazunk egy pár állomást mire Central-ba érünk. Itt fut össze az összes vonal egyszerre, és innentől kezdve megyünk be a föld alá, mint egy metró. Egyébként az állomások három szintesek, de jól ki vannak táblázva, illetve elég kompaktok, nem kell sokat sétálni, hogy az ember az egyik vonalról átszálljon egy másikra.



A másik nagy ötlet a kocsik. Amint beszállsz a vagonba, mehetsz lefelé, illetve felfelé, igy máris kétszer annyi ember fér el! Az ülések támláját, pedig egyetlen laza mozdulattal abba az irányba hajthatod, amerre éppen utazol, vagy ha többen vagytok akkor kialakithattok egy hat személyes ülőhelyet.


Mielőtt mindenki azt hinné, hogy ők is megragadtak a MÁV szintjén még el kell mondanom, hogy ennél régebbi vagonok is teljesen üzemképes állapotban vannak, illetve ennél modernebb vonatok is száguldoznak Sydneyben. Majd legközelebb olyat is fényképezek :)

Elérkeztem mai utolsó témámhoz.


Igen, eljött ez a pillanat is. R-Go koncertre megyek. Sok italt és némi pálinkát is igérnek a szervezők, már csak ezért megéri elmenni. A többi majd kiderül :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése