Keresés ebben a blogban

2013. április 1., hétfő

Húsvét és okok, amikért jó suliba járni

Suli


Jelenlegi csoportomban sokféle nemzet képviselteti magát:
- kolombiaiak,
- ecuadoriak,
- mongolok,
- indonézek,
- koreaiak,
- kinaiak,
- olaszok.

A heti témánk a házasság után kinek, hogyan változik, változhat vagy nem változik a neve, illetve ki után kapja a születendő gyermek a családnevét. A dél-amerikai szokás szerint házasság után a nő megtartja a teljes nevét, ami után teszik a férj első családnevét. Születéskor is mindenkinek két család neve van. A gyermek első családneve az apa első családneve, mig második az anya első családneve. Ehhez jön még hozzá, hogy általában két keresztnevet kap mindenki. Ezek után már értem, hogy miért olyan hosszú a szappanoperák szereplőinek a neve :)
Koreában házasság után a nő megtartja a teljes nevét, a gyerek pedig, hozzánk hasonlóan az apja családnevét örökli.

Az egyik hétközi beszélgetésnél Eduardo megkérdezte Sue-t, hogy a lányok Koreában tényleg fel szokták-e vágatni a szemhéjukat (eye surgery). Mire Kwangi (Kvandzsi), koreai srác, elkezdett röhögni, hogy az nem sebészeti (surgery) beavatkozás. Mi értetlenül néztünk rá, mire Sue elmondta, hogy ha valaki megcsináltatja a mellét vagy az orrát az sebészeti (surgery) beavatkozás. Az, hogy elmegy kozmetikushoz, vagy fodrászhoz az pont olyan minden napos tevékenység, mint az, hogy felvágatja valaki a szemét. Ez egy kicsit morbid! 
Az egyik kezdő csoportba jár egy ilyen szemű lány, akinek ettől a szemfelvágástól teljesen irreális, babaszerű arca lett, ami nekem inkább ijesztő, mint kellemes.

Anglia vagy sem???


Ausztrália a Nemzetközösséghez tartozik, uralkodójuk az angol királynő, használatos mértékegységek: méter, illetve gramm. Mi van???

Majdnem négy hét telt el mire ez feltűnt, aminek én, mint európai ember kifejezetten örülök, de jól mutatja miféle keveredés van itt :D

Természetesen, azért van itt jó néhány angol szokás is itt, pl.: a baloldalon közlekednek. Legalábbis az autók, az emberek összevissza, attól függően ki, honnan jött. Ezen a héten, már önkéntelenül is jobbra néztem először, igy végre nem szédülök el mikor át akarok kelni az úton!

Munka


A héten elkezdtem dolgozni. Reggel ötkor kelek, hogy beérjek 6:30-ra dolgozni. Megegyezés szerint naponta öt órát dolgozom, igy a péntekem szabad.
Itt pénteken már elkezdődött a húsvét, ezért csütörtökön délben mindenkit elengedett a főnök, de mondta, hogy mindenki úgy irja be magát mintha nyolc órát lett volna benn :D
A tulajdonos, ügyvezető egy indiai fickó, ennek megfelelően a munkavállalók többsége is indiai, de vannak koreaiak, pakisztániak (ennyit a két ország ellenségeskedéséről), két ausztrál és jómagam. A multikultúrális közösség már meg van, csak az angollal van némi gond :)

Csütörtöki túra és a következményei


A szabad péntekre való tekintettel Ádámmal és Timivel bementünk a városközpontba szórakozni egy kicsit. Először a Sweeney's-ben beszélgettünk és söröztünk, majd Timi elindult haza, mi pedig átmentünk a Három Majomba. Neki álltunk whiskeyzni (ezt nem kellett volna) és jó fejkedni a pultos lányokkal. Aranyosak voltak, de látszott rajtuk, hogy a halálba kivánnak már minden hülye, részeg embert!
Zárás után kezdett minden nagyon elromlani. A Mekitől a Town Hall-i buszmegállóig több helyen is sikerült megjelölnöm a várost :S
Utána, valahogy felkeveredtem egy vonatra, amiről már nem tudom, hogyan sikerült leszállnom Burwood után három megállóval, ahol még elidőztem (talán aludtam) egy ideig, majd végre jött egy megfelelő vonat és hazaértem reggel 7:30-kor.
Nem ez volt életem legbüszkébb tette, de azt mondják jobb előbb mint később :D

Húsvéti örömködés



Tegnap kimentünk a Darling Harbourba Timivel, ahol rengeteg ember volt, program, program hátán, mint egy hatalmas majális. 
Utcai táncosok, mutatványosok, cirkuszi sátor, majd megláttunk egy Hard Rock Cafét és úgy döntöttünk, hogy benézünk egy kicsit, mert egyikőnk sem volt még benn. Hihetetleln milyen relikviákat láthat itt az ember, arról nem is beszélve, hogy eközben Sick of it all vagy Beatles megy a TV-ben. Ha tehetitek mindenképp látogassatok el egy ilyen kávézóba!

Estére csináltam rántott húst krumpli pürével a húsvétra való tekintettel. 

Kellemese húsvéti ünnepeket mindenkinek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése